AutoAgri wins entrepreneur competition at Trøndelagsmøtet

AutoAgri wins entrepreneur competition at Trøndelagsmøtet

AutoAgri won the 2020 innovation pitching competition and NOK 50 000 reward at Trøndelagsmøtet, competing against five other startups from Trøndelag.

AutoAgri are devoted to development and manufacturing of autonomous implement carriers. The vehicles are designed with agricultural use in mind, but only imagination limits possible applications. Visit their web page to learn more about the concept.

From left: Vigdis Harsvik, Innovation Norway, Trøndelag, Jostein Sandvik and Eirik Hovstein, AutoAgri, Jon Håvard Solum, Grong sparebank and Håvard Belbo, T:lab. Photo: Trøndelag Fylkeskommune

Norwegian article below.

AutoAgri vant gründerpris på Trøndelagsmøtet

AutoAgri vant årets innovasjonspris under pitchekonkurransen på Trøndelagsmøtet, i skarp konkurranse ned fem andre trønderske oppstartsbedrifter. Vinneren fikk 50.000 av Trøndelagsmøtet og Grong Sparebank.

– Let’s make tractors small again!, sa medgründer Eirik Hovstein i Autoagri AS fra scenen. AutoAgri sin imponerende pitch på 1 minutt og 30 sekunder kan sees her:

AutoAgri AS ble etablert våren 2018 med mål om å bidra til innovasjon i landbruket, og har siden oppstarten arbeidet med utviklingen av et selvkjørende terrengkjøretøy. Kjøretøyet vil kunne benytte eksisterende redskaper og kraftuttak som en konvensjonell traktor, samtidig som den utfører oppgaver både billigere og mer bærekraftig enn tradisjonelle metoder. Vekt og vektfordeling er tilpasset for å unngå jordpakking.

AutoAgris autonome redskapsbærer er bygget rundt autonomi og tilpasset det norske landbrukets behov for fleksibilitet. Det er ikke bare en traktor, men et terrengkjøretøy. Det betyr at den også kan settes til oppgaver utenfor gårdsdrift, eksempelvis i park- og anleggsbransjen. Terrengkjøretøyet er en mulig verktøyplattform med enorm potensiale for norsk landbruk og andre bruksområder.

Les mer om pitchekonkurransen i NT24.no sin artikkel.

Juryens begrunnelse:

Det er 30.000 dieseltraktorer i dag og vi trenger et alternativ. Den traktorløsningen AutoAgri har vil spille på lag med naturen, denpakker ikke jorda som kjente traktorer og den gjør jorda mer fruktbar. Her er det mange vinn-vinn på klima og miljø, forteller Vigdis Harsvik i Innovasjon Norge. 

Den er tilpasset landbruket i Trøndelag, vi driver jo ikke landbruk slik som landbruksmaskinene er laget for. Landbruksmaskinene i dag er laget for landbruk på prærien, vi driver det man kaller alpinlandbruk, så dette er en spesialtilpasset greie for oss.

Les hele juryens begrunnelse på trondelagfylke.no

Related Posts

Digifjord project granted NOK 700.000

RFF Trøndelag (Trøndelag Regional Research Fund) has granted the cluster’s Digifjord project...

CONTINUE READING

Njord accepted for membership in Ocean Autonomy Cluster

From left: Kristian Brudeli, Eivind Løvoll, Aida Angell,Robin Stokke, Sander Nesse Hansen and...
CONTINUE READING

Meet Frode, our new Cluster Manager!

Growing up on the coast of Trøndelag, Frode Halvorsen developed an affection for the ocean and...

CONTINUE READING