Den første årlige Ocean Autonomy Conference går av stabelen 18.–20. august på Nyhavna i Trondheim. Meld deg på nå!

Hvilke trender har preget utviklingen av autonome systemer og teknologier det siste året? Hvordan benyttes autonomi innen sektorer som havbruk, transport og offshore energi? Hvilken betydning vil EUs taksonomi ha for utvikling av teknologi for havrommet? Og hva er investorene sitt syn på autonomi, og hvorfor investerer de i autonome teknologier? 

Dette er noen av spørsmålene vi belyser under Ocean Autonomy Conference 2021. 

Teknologi- og produktutvikling i et internasjonalt marked er det overordnede temaet for årets konferanse. I løpet av de tre innholdsrike dagene dykker vi dypere ned i overskriftene teknologi- og produktutvikling (18. august) og autonomi for ulike applikasjoner (19. august). På siste dag ser vi nærmere på kommersialisering og nye og eksisterende markeder for havromsautonomi med overskriften strategier for vekst og kapital (20. august).

Program

Programmet går fra kl. 0900–16:00 hver dag. I tillegg vil det være egne arrangementer hver kveld. 
Programmet oppdateres fortløpende!

 • Onsdag 18. august | Teknologi og produktutvikling
 • Torsdag 19. august | Applikasjonsområder
 • Fredag 20. august | Strategier for vekst og kapital
09:00Column #2Column #3
Column #1Column #2Column #3

Påmelding

Det er mulig å kjøpe tredagersbillett, eller enkeltbilett for hver av dagene. Alle billetter inkluderer lunsj.

HAVET kulturarena

Hele konferanseprogrammet finner sted på HAVET, en helt ny kulturarena på Nyhavna i Trondheim. Der skal vi fylle 1200 kvadratmeter med engasjerende historier, spennende problemstillinger og inspirasjon til nye samarbeid og innovasjoner!

HAVET byr på servering inne og ute, samt flytende badstuer og tilgang til fjorden. Les mer om HAVET på deres nettsider.

Om Nyhavna
Nyhavna er et industriområde nord i teknologihovedstaden Trondheim. Siden slutten av 1800-tallet har Nyhavna vært et viktig sted for maritim aktivitet, mekaniske verksteder og tilhørende næringer (inkludert Trondheims eldste bryggeri som fortsatt er i drift!).

På begynnelsen av 1900-tallet ble deler av Nyhavna utviklet som et av Trondheims mange verft. I dag er Nyhavna et av verdens mest spennende områder innen forskning og utvikling av havromsteknologi, og flere av bedriftene i området er verdensledende innen sine bransjer. Nyhavna ligger ved Trondheimsfjorden, som i 2016 ble verdens første testarena for autonome skip.

Foto: HAVET kulturarena

Foto: HAVET kulturarena

Smittevern

For å gi en tryggest mulig konferanseopplevelse for alle deltakere, holder vi oss oppdatert på gjeldende krav og nye tiltak knyttet til smittevern. Oppdatert informasjon om retningslinjer og regler for Trondheim kommune finner du her. For ytterligere råd og offisiell informasjon om koronavirus, besøk Folkehelseinstituttets (FHI) temasider.

På grunn av gjeldende begrensninger for arrangementer, og situasjonens uforutsigbarhet, vil antallet fysisk deltagende i 2021 være begrenset. 

Noen av smittevernstiltakene våre er blant annet:

 • Lokalet har en kapasitet på 1200 gjester og har nok fysisk plass til at alle gjester vil kunne utøve sosial distansering.
 • Alle deltakerne vil kunne holde minst 1 meters avstand til andre under hele arrangementet.
 • Alle seter vil ha minst 1 meter avstand mellom seg.
 • Rutiner for overflatedesinfeksjon.
 • Stasjoner for håndvask/antibac.

Om Ocean Autonomy Conference

Ocean Autonomy Conference er en årlig internasjonal konferanse som samler sluttbrukere, leverandører, teknologi- og systemutviklere, FoU-institusjoner, investorer og andre virksomheter og miljøer innen autonomi og havromsteknologi.

Målet vårt er å skape et møtested for inspirasjon, kunnskap, nettverk og nye muligheter. For å oppnå dette, inviterer Ocean Autonomy Conference banebrytende prosjekter og initiativer, innovatører, bransjeledere og fremtidsrettede gründere til å presentere, demonstrere og diskutere  autonome teknologier og løsninger.

Ocean Autonomy Conference 2022
Neste års konferanse er allerede i planleggingsfasen, og forhåpentligvis vil pandemien by på færre restriksjoner for reise og fysiske arrangementer.

Ocean Autonomy Conference 2022 går av stabelen 30. august–1. september 2022.

ARRANGEMENTER

OMRÅDE

Arrangementene som holdes under konferansen er delt inn i ulike formater tilpasset tematikken, mulighet for å delta digitalt, og antall deltakere:

WORKSHOP

FYSISK DELTAKELSE
1-3 timers workshop om et spesifikt tema for eksempel Lover og regler, Nyhavna, osv. Kun fysisk deltakelse.
OMRÅDE: TMS 4. etg og Skippergata 12

PRESENTASJON

DIGITAL/FYSISK DELTAKELSE
30-45 minutters presentasjoner med spørsmål fra «salen» og internett.
OMRÅDE: TMS 4. etg og Skippergata 12

SOFAPRAT

DIGITAL/FYSISK DELTAKELSE
30-45 minutters prat med 2-4 deltakere og «ordstyrer» i sofagruppe. Potensielle partnere: Technoport, NITR. Både fysisk og digital deltakelse
OMRÅDE: 4. etg TMS.

DEMONSTRASJON

FYSISK DELTAKELSE
Demonstrasjon av teknologi, produkter osv. Fortrinnsvis utendørs
OMRÅDE: TMS 4. etg og Skippergata 12

RUNDBORDSMØTE

FYSISK DELTAKELSE
Rundbordsmøte for aktører som løfter opp relevante tema; eks Nyhavna, Testarena Trondheimsfjorden, Lover og Regler. Kun via invitasjon og via organisasjoner som for eksempel NFAS
OMRÅDE: TMS 4. etg og Skippergata 12

Arrangementene avholdes på tre ulike områder
i og rundt Trondheim Maritime Senter (TMS) på Nyhavna:

 • TMS INNE
 • TMS UTE
 • SKIPPERGATA 12