Meld deg på

30.august | kl. 09:00 - 11:00 | Trondheim Maritime Senter

Fast-track til nye talenter

Hvordan påvirkes rollene i maritim sektor av digitalisering? Hvilken kompetanse trengs i dag - og hva vil maritime teknologibedrifter trenge i morgen? 

NTNU er en av landets fremste talentfabrikker innen teknologi, men mange av de unge forlater Teknologihovedstaden så snart vitnemålet er i hånd. 

Dette frokostmøtet er det første i rekken av møteplasser der vi setter kompetansegapet i maritim sektor på agendaen, med særlig fokus på maritime teknologibedrifter. 

Vi sparker i gang en egen faggruppe for rekruttering, der vi det neste året skal jobbe med konkrete tiltak at maritime bedrifter vinner kampen om ung kompetanse. 

Bli med i faggruppen

Har du og din bedrift lyst til å bidra inn i faggruppen? Nysgjerrig på hva dette innebærer? Ta gjerne kontakt med birgit@fi-nor.no  

 

Program

Dørene åpner kl. 08.45 - kom gjerne da, så rekker du å slå av en prat og ta med deg en frokostblings før møtet begynner. 

 

Velkommen v/ Aida Refvik Angell, Ocean Autonomy Cluster

 

Kandidatundersøkelsen 2022
Simon Lie, NTNU Bridge
NTNU Bridge er NTNU's offisielle koblingsportal mellom NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber. Hvor går studentene etter studiene? Siste kandidatundersøkelse kan gi noen av svarene. 

 

Å holde på talenter

Aida Refvik Angell, Ocean Autonomy Cluster / Fremtidens Industri

En stor oppsigelsesbølge har slått inn over mange industrier, og det er særlig rift om talentene innen cybersikkerhet. Hva skal til for å lukke kompetansegapet og sikkerhetshullene hos norske teknologibedrifter?


Employer Branding

Robert Olsen, Brilliant 

Hos Brilliant er det ikke kunden - men de ansatte som er viktigst fordi tilfredse ansatte presterer bedre, og de ansattes entusiasme skal skinne i møte med kundene. Det er kanskje også derfor de har både bar og gamingmaskiner på kontoret? Lær mer om hvordan Brilliant arbeider for at de ansatte skal glede seg hver dag til å gå på jobb!

 

Hva motiveres studenter av? 

Christopher Strøm, Vortex

Hva er det som motiverer over 50 studenter til å arbeide gratis med å utvikle høyteknologiske, ubemannede sjødroner? I studentorganisasjonen Vortex møter du noen av landets skarpeste hoder som bruker fritiden på å bygge kompetansen maritime teknologibedrifter trenger i framtiden. Hva skal til for at nettopp de søker jobb hos deg?

 

 

Hva kan en designer bidra med hos maritime teknologibedrifter? 

Trude J. Arntsen, Institutt for Design, NTNU

 

Institutt for design ved NTNU utdanner designere med god teknologi- og samfunnsforståelse. Dette er designere som løser problemer, skaper nye ideer og konkretiserer gjennom praktiske løsninger. Samarbeid og samspill med arbeidslivet er sentralt gjennom hele designutdanningen. En form for samarbeid er gjennom oppgavesamarbeid med med aktører i arbeidslivet. 


Trude J. Arntsen vil gi et innblikk i hvordan et slikt samarbeid kan se ut, hva det krever av bedriften og hva det kan gi tilbake av verdi.