Ocean Autonomy Cluster og Strategisk Forum for Nyhavna har sammen med tekniske studentorganisasjoner fra NTNU og NTNUI tatt initiativ til å etablere et maritimt studentsenter midt i Trondheims nye teknologi- og industriområde – Nyhavna.
Visjonen er å skape et felles samlingspunkt hvor studenter og næringsliv kan møtes og samarbeide – i form av verksteder, prosjektlokaler, kontorplasser og sosialt rom for innovasjon og utvikling. Nå inviteres næringslivet til å bli med på å realisere prosjektet.
– Studentene har lenge ønsket seg et sted de kan bruke døgnet rundt – et sted hvor de kan utvikle teknologi, bygge prosjekter og samarbeide tett med næringslivet. Nå har vi en reell mulighet til å få dette til, sier Kristian Blom, koordinator for NTNUs tekniske studentorganisasjoner.
– Studentene har lenge ønsket seg et sted de kan bruke døgnet rundt – et sted hvor de kan utvikle teknologi, bygge prosjekter og samarbeide tett med næringslivet. Nå har vi en reell mulighet til å få dette til, sier Kristian Blom, koordinator for NTNUs tekniske studentorganisasjoner.
Planen er å ta i bruk et eksisterende lagerbygg i Skippergata 13. Studentene har i samarbeid med arkitektstudenter i Studio:Beta utviklet et konsept for hvordan bygget kan oppgraderes og tas i bruk som studentsenter.
Initiativet samler studentmiljøene Studio:Beta, Njord – The Autonomous Ship Challenge, Vortex NTNU og NTNUI, som alle er klare til å bidra med teknologi, engasjement og aktivitet på Nyhavna.
– Vi ser en konvergens av tre viktige faktorer: teknologiske muligheter, Norges beste teknologistudenter og en unik lokasjon på havneområdet. Nyhavna har det som trengs – kaianlegg, havnebasseng og nærhet til fjorden. Det er det perfekte stedet å koble sammen maritim teknologi med maritim operasjonell virkelighet, sier Morten Breivik, førsteamanuensis ved Institutt for teknisk kybernetikk på NTNU.
Første fase av prosjektet er allerede finansiert av huseier Nyhavna Utvikling, og en tilstandsvurdering av bygget er satt i gang i samarbeid med Asplan Viak. Denne vil danne grunnlag for videre planlegging og budsjett for oppussing.
Neste steg blir å mobilisere støtte fra næringslivet. Målet er å tilrettelegge bygget for bruk døgnet rundt – til nytte for både studenter og industriaktører i området.
Prosjektet trenger partnere for finansiering for å la seg realisere.
Målet er å koble studenter tettere på industrien. Sammen kan vi skape en møteplass som gir grobunn for teknologiutvikling, samarbeid og nye ideer. Responsen har å langt vært svært positiv – mange ser verdien i å bygge sterkere bånd mellom studentmiljøer og næringslivet i Trondheims maritime klynge.
Er din bedrift interessert i å bidra til utviklingen av Maritimt Studentsenter Nyhavna?
Ta kontakt for mer informasjon og muligheter for samarbeid:
Yngvild Bakken Furunes, Ocean Autonomy Cluster
yngvild@fi-nor.no
Morten Breivik, NTNU og Strategisk Forum Nyhavna
morten.breivik@ntnu.no
Kristian Blom, TO-koordinator NTNU
kristian1.blom@gmail.com
Sigurd Bergh, NTNUI Dykking/byggtekniske spørsmål
sigurd.bergh@ntnui.no
Kristin Suphellen, NTNUI Moment
kristin.suphellen@ntnui.no